Actualitati

Daca vreti sa aflati ce spune presa desprea activitatea noastra, cititi aici.

Glad Varga: „162 milioane de euro disponibile în PNRR pentru turism şi cultură”

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, susţine că în cadrul Componentei 11 a PNRR – Turism şi Cultură sunt disponibile pentru proiecte 162 milioane de euro.

Glad Varga: „Județul Arad va beneficia de fonduri europene prin Programul Operațional Regional al Regiunii de Vest”

Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, vicepreședinte al Comisiei pentru antreprenoriat și turism și membru al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, județul Arad  va beneficia de fonduri europene prin Programul Operaţional Regional al Regiunii de Vest 2021 – 2027, care a fost avizat în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta. În ceea ce privește suma disponibilă, aceasta se redică la 1,1 milioane de euro.

Regiunea Vest devine, astfel, prima din România cu un Program Operațional Regional propriu, avizat de Guvern și trimis la Comisia Europeană

Patru miliarde de euro pentru IMM-uri - prin PNRR

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, susţine că IMM-urile vor avea la dispoziţie patru miliarde de euro în domeniile ce ţin de energie, digitalizare şi tehnologie, banii urmând să fie disponibili în perioada următoare.

Glad Varga: „Autorităţile locale vor putea accesa fonduri pentru dezvoltarea localităţilor şi a unei infrastructuri prietenoase cu mediul”

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că, începând de luni, comunele, oraşele şi municipiile vor putea accesa fonduri pentru dezvoltarea localităţilor şi a unei infrastructuri prietenoase cu mediul.

Glad Varga: „UAT-urile îşi vor putea moderniza sistemele de iluminat public cu finanţare de până la 100% din cheltuielile eligibile”

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic susţine că unităţile administrativ teritoriale îşi vor putea moderniza sistemele de iluminat public cu finanţare de până la 100% din cheltuielile eligibile prin Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public – 2022.

3,5 miliarde de lei, fonduri externe nerambursabile, pentru compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreședintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism, susține că vor fi acordate 3,5 miliarde lei din fonduri externe nerambursabile pentru compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii, în urma aprobării în şedinţa de Guvern de ieri a ordonanţei privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

Glad Varga: „A fost pus la transparenţă proiectul de ordin privind aprobarea ghidului de finanțare a programului pentru dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice”

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediul şi echilibru ecologic, susţine că a fost pus la transparenţă proiectul de ordin al ministrului mediului, apelor și pădurilor pentru aprobarea ghidului de finanțare a programului privind dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice și electrice plug-in în localităţi. Este vorba despre un proiect care vizează instalarea de stații de reîncărcare cu putere normală, observaţiile putând fi transmise până la data de 14 mai 2022.