Actualitati

Daca vreti sa aflati ce spune presa desprea activitatea noastra, cititi aici.

Glad Varga: „Legislaţie pentru protejarea mediului există, însă deseori o cunosc doar cei care o iniţiază"; Autoritățile locale vor trebui să implementeze sistemul de colectare separată a deşeurilor

Deputatul PNL Glad Varga a susținut o declarație politică în Camera Deputaților prin care a cerut intensificarea campaniilor de informare cu privire la legislația de mediu, insuficient cunoscută. Există o legislație pentru mediu, dar nu ajută la nimic dacă o cunosc doar cei care o inițiază. Recent a intrat în vigoare o nouă lege privind deşeurile cu un impact major pentru reciclare și pentru valorificare, capitol la care suntem pe ultimul loc în Europa, mai precis Legea nr. 181/2020 privind gestionarea deşeurilor nepericuloase compostabile, cunoscută mai simplu ca „Legea compostului".

Glad Varga: „Bugetul de anul acesta al Ministerului Mediului include o creştere semnificativă a investiţiilor”

Bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a fost avizat, ieri, de comisiile reunite pentru Mediu ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Bugetul de anul acesta, în creştere cu 18% faţă de 2020, va avea ca principală prioritate investiţiile, la acest capitol putând fi observată o creştere de până la 25% faţă de anul precedent.

Promisiune onorată: eliminarea pensiilor speciale, promulgată de preşedintele Iohannis

Un pas mare spre dreptate şi o promisiune onorată repede: legea votată de majoritatea parlamentară construită în jurul PNL, prin care sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Glad Varga, în sprijinul fermierilor: fără drept de servitute pentru companiile petroliere care fac prospecţiuni

Nu puţine au fost cazurile când fermierii români au fost nevoiţi să apeleze la instanţă pentru a-şi apăra dreptul de proprietate asupra terenurilor atunci când companiile petroliere au decis să facă prospecţiuni în anumite perimetre. În aceste condiţii, deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic anunţă că amendamentele aduse la OUG 27/2020 pentru modificarea şi completarea Legii petrolului, care prevedeau dreptul de servitute al companiilor petroliere ce fac prospeciuni au fost respinse.

Glad Varga: „Majoritatea parlamentară şi-a respectat promisiunile şi a corectat una dintre legile nedrepte aprobate de PSD în 2015”

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale senatorilor și deputaților, adoptată săptămâna trecută de Parlament.

Glad Varga: „Am votat pentru eliminarea indemnizaţiilor parlamentarilor care au atins limita de vârstă”

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost supusă astăzi la vot. Deputatul liberal arădean Glad Varga susţine că a votat pentru eliminarea acestora pentru că trebuie respectat principiul contributivităţii.

Glad Varga: „Până pe 25 februarie, toţi cei interesaţi pot contribui la actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”

Toţi cei interesaţi, fie că este vorba despre reprezentanţi ai ONG-urilor, ai autorităţilor locale, ai mediului de afaceri sau simplii cetăţeni, pot contribui până pe 25 februarie la actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Deputatul liberal arădean Glad Varga a ţinut să precizete că prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, România poate beneficia de 30,5 miliarde euro, din care 13,8 miliarde de euro sub formă de granturi şi 16,7 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.