Actualitati

Daca vreti sa aflati ce spune presa desprea activitatea noastra, cititi aici.

Glad Varga: „Sunt necesare măsuri urgente pentru combaterea poluării aerului”

Comisia Europeană a stabilit în octombrie anul trecut, un termen de două luni, ca România să se conformeze cu privire la adoptarea programelor naţionale de control al poluării atmosferice, în vederea atingerii unor parametri de calitate a aerului, care să nu genereze efecte negative sau riscuri pentru sănătatea populației şi pentru mediu. România are deja cinci proceduri de infringement în domeniul calităţii aerului şi poluării industriale, aflate în fază precontencioasă sau contencioasă.

Glad Varga: „Încercarea unor foşti demnitari PSD de a ne ţine lecţii despre mediu în şedinţa de audiere a părut o glumă proastă”

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic, a participat astăzi la ședința comisiilor reunite de Mediu din Parlament convocate pentru audierea lui Tanczos Barna, ministrul propus pentru mediu, ape și păduri. Barna a primit aviz pozitiv, Glad Varga manifestându-și încrederea că obiectivele pe Mediu aflate în Programul de guvernare al Guvernului Cîțu vor fi îndeplinite. Pe de altă parte, deputatul susține că încercarea unor foşti demnitari PSD, astăzi parlamentari, de a ţine lecţii despre mediu  a părut o glumă proastă.

Ce spune Glad Varga după preluarea celui de al doilea mandat de deputat

Parlamentarii au depus ieri jurământul, preluându-și mandatele obținute în urma alegerilor din 6 decembrie. Deputatul liberal arădean Glad Varga susține că în următorii patru ani se va ocupa de domeniile în care are deja experiență, protecția mediului, tineret și sport și va susține toate proiectele Aradului.

Glad Varga: „Vom construi o majoritate parlamentară fondată pe valori în care credem”

Cei zece deptați și senatori arădeni aleși pe 6 decembrie vor depune jurământul, astăzi fiind convocată ședința de constituire a noului Parlament. Glad Varga, deputat PNL de Arad, a scris în urmă cu câteva minute pe Facebook, că majoritatea parlamentară ce urmează să fie constituită va fi fondată pe valori ca dragostea de țară, credința, corectitudinea și seriozitatea.

Glad Varga: „Sistemul de garanție-returnare – pas important către atingerea obiectivelor de mediu”

Printre directivele europene la care România trebuie să se conformeze se află și Directiva Europeană 2008/98/CE care interzice abandonarea și eliminarea necorespunzătoare a deșeurilor. Aceasta prevede ca 50% din deșeurile menajere să fie deviate de la groapă și reciclate. Glad Varga, deputat PNL de Arad și membru în Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic, susține că, la ora actuală, în România, gradul de recuperare și reciclare este de doar 13%-14%, procent care ne expune la riscul unor amenzi usturătoare din partea UE.

Glad Varga: „Suntem în pragul unui ciclu administrativ de patru ani care înseamnă posibilitatea unei construcții trainice”

Deputatul liberal arădean Glad Varga susține că după terminarea campaniei electorale care începe astăzi și după alegerile din 6 decembrie începe un ciclu administrativ de patru ani, fără alegeri intercalate, care înseamnă posibilitatea unei construcții trainice.