Actualitati

Daca vreti sa aflati ce spune presa desprea activitatea noastra, cititi aici.

O lege iniţiată de deputatul Glad Varga a fost prezentată în presa internaţională

Lege 166/2023, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, precum şi pentru completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, iniţiată de deputatul liberal arădean Glad Varga, a fost prezentată în presa internaţională. Este vorba despre legea promulgată recent de preşedintele Klaus Iohannis, care are ca scop reducerea birocraţiei în cazul proiectelor ce presupun investiţii în producerea de energie regenerabilă.

Glad Varga, după audierea noului ministru al Mediului: „Îl asigur de întregul meu sprijin pe propunerile legislative pentru atingerea obiectivelor asumate de România”

Deputatul liberal arădean Glad Varga susţine, după audierea în comisiile reunite de mediu a noului ministru Mircea Fechet, că va sprijini propunerile legislative care să ducă România mai aproape de atingerea obiectivelor de mediu asumate până în 2050.

Ce spune Glad Varga după audierea viitorului ministru al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

Miniştrii noului Guvern sunt audiaţi, astăzi, de comisiile Parlamentului, urmând ca votul de învestitură să fie dat mâine, în cadrul unei şedinţe care va începe la ora 12. După audierea lui Ştefan Radu Oprea, cel care a fost propus să conducă Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, susţine că speră într-un mandat productiv al viitorului ministru.

Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea Combinatului Chimic Vladimirescu vor ieşi la pensie cu doi ani mai repede

Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zona Combinatului Chimic Vladimirescu, în Arad, Vladimirescu, Horia, Cicir Mândruloc, localităţi cărora li se adaugă, în urma introducerii unor amendamente, Frumușeni, Aluniș, Fântânele şi Tisa Nouă, vor ieşi la pensie cu doi ani mai repede, fără nicio penalizare, având în vedere că legea iniţiată în acest sens de liberalii Glad Varga şi Sergiu Bîlcea a trecut de voturile Camerei Deputaţilor, care a fost cameră decizională.

Senatul a adoptat tacit proiectul de lege privind acordarea de  vouchere de vacanță și angajaților din mediul privat

Proiectul de lege semnat de deputaţii Glad Varga şi Sergiu Bîlcea, care vizează acordarea de  vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei și angajaților din mediul privat a fost adoptat tacit de Senat şi urmează să ajungă în Camera Deputaţilor, care va da votul final.
 

De menţionat că potrivit propunerii, angajatorii nu vor avea decât un rol de intermediar între stat şi angajaţi, nefiind nevoiţi să suporte costurile aferente din bugetul propriu.

Legea iniţiată de Glad Varga privind reducerea birocraţiei pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile a fost promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea iniţiată împreună cu alţi colegi liberali de deputatul Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism şi membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, care vizează reducerea birocraţiei pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile.

Contract de peste 8,6 milioane de lei prin Programul „Anghel Saligny” pentru reparaţii capitale la două drumuri judeţene

Deputatul liberal arădean Glad Varga susţine că la sfârşitul săptămânii trecute Aradul a obţinut un contract de finanţare de peste 8,6 milioane de lei pentru realizarea unor lucrări de reparaţii pe două drumuri judeţene.