Solicit conducerii Camerei Deputaților să rezolve problema votului electronic din Parlament!

  • Autor:
  • Data: februarie 7th, 2017
  • Categorie: politica, arad

“Solicit conducerii Camerei Deputaților să rezolve problema votului electronic din Parlament!”

Deputatul liberal Glad Varga solicită majorității PSD-ALDE să rezolve problema tehnică a sistemului de votului electronic din Parlament.

Potrivit liberalului, în cadrul ședințelor de dezbatere pe tema Proiectului Legii bugetului de stat, parlamentarii au fost nevoiți să voteze cu mâinile ridicate, fapt ce poate ridica unele suspiciuni în privința corectitudinii numărării de către secretarul de ședință a voturilor exprimate.

”Consider că este extrem de important ca fiecare vot din Parlament să se cuantifice în mod corect, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, sistemul votului electronic, care este pus la dispoziția fiecărui parlamentar, trebuie să funcționeze. Momentan nu putem să folosim această resursă, votăm cu mâinile, o metodă mai puțin productivă și exactă”, a declarat Glad Varga.

În plenul Camerei Deputaților sunt dezbătute și urmează a fi votate legi importante, iar faptul că nu se poate utiliza o metodă transparentă și precisă de a exprima voturile parlamentarilor, poate duce către confuzie și erori cu urmări grave. Totodată, este important ca opinia publică să se poată informa pentru a ști cine sunt aleşii care votează proiectele controversate.

”Solicit conducerii Camerei să soluționeze această problemă tehnică pentru a nu exista loc de interpretări și pentru ca fiecare parlamentar să își desfășoare activitatea într-un mod productiv și clar definit” a conchis deputatul PNL, Glad Varga.