Nu vreau să fiu complice. Sunt împotriva grațierii și ordonanței de modificare a Codului penal!

  • Autor:
  • Data: februarie 1st, 2017
  • Categorie: politica, arad

Deputatul PNL Glad Varga consideră că fiecare parlamentar ar trebui să îşi declare clar şi transparent poziția privind actele normative referitoare la graţiere şi modificarea Codului penal.

„PSD foloseşte la infinit expresii precum «voinţa poporului» sau «Parlamentul este cea mai reprezentativă instituţie în democraţie». Acum, este momentul ca noi, parlamentarii, să dăm greutate acestor afirmaţii şi să ne asumăm public votul pe care îl vom da pentru aceste iniţiative legislative care vizează în special graţierea unor categorii de infractori. Nu cred că românii vor graţieri în masă, pe criterii dictate de interese politice. Iar parlamentarii, ca exponenţi ai românilor, trebuie să arate că respectă voinţa poporului!”, a declarat deputatul liberal.

Deputatul arădean consideră că gestul Guvernului PSD-ALDE este fără precedent pentru un stat membru al Uniunii Europene.

„Voi vota împotriva Ordonanţei! Nu doresc să fiu complice la aceste graţieri, la «înălbirea» unei clientele politice. Graţierile trebuie să aibă un scop umanitar, aşa cum cere şi Uniunea Europeană, nu unul politic, iniţiativă a unui grup de interese, cu o ţintă precisă. Îi invit şi pe colegii mei să-şi exprime public poziţia. Mai ales, parlamentarii PSD, care au ocazia să demonstreze că au fost oneşti când au cerut votul cetăţenilor, respingând şi reparând acest abuz al colegilor lor. Altfel devin complici în acest atac asupra statului de drept, care calcă în picioare tot progresul recent al României”, a completat Glad Varga.