Parlamentarii PNL de Arad cer zece mii de lei pentru reabilitarea clădirii Teatrului Clasic Ioan Slavici

  • Autor:
  • Data: februarie 12th, 2019
  • Categorie: politica, arad

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, nemulțumirile autorităților locale cu privire la bugetul pregătit de Guvernul PSD-ALDE sunt mari. Asta, în condițiile în care atât Consiliul Județean, cât și administrațiile publice locale pierd sume importante.

Încercând să repare ceea ce mai poate fi reparat, deputatul PNL Glad Varga anunța, vineri, că au fost pregătite o serie de amendamente la legea bugetului de stat, amendamente pe care vi le vom prezenta începând de astăzi.

Pentru început ne vom referi la o propunere înaintată de deputatul Glad Varga, senatorul Ioan Cristina, dar și de grupurile parlamentare ale Partidului Național Liberal din Camera Deputaților și Senat, care constă în  alocarea sumei de 10.000 mii lei pentru reabilitarea clădirii Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad. „Faţadele şi tâmplăria exterioară sunt degradate. Tencuiala faţadelor este desprinsă în unele zone, ornamentele sunt afectate de infiltraţii şi există pericolul de accidentare a pietonilor alături de aspectul degradant al clădirii, monument istoric. Învelitoarea de ţiglă şi tablă este degradată şi neetanşă, motiv pentru care sunt infiltraţii la tavanele etajului. Tâmplăria este veche, degradată de vreme, nu mai asigură confortul termic şi nu prezinta siguranţa în exploatare”, susține deputatul Glad Varga. Astfel, acesta afirmă că se impune restaurarea integrală a fațadelor exterioare, restaurarea tâmplăriilor exterioare și înlocuirea celor din PVC cu tâmplărie din lemn, refacerea șarpantei, înlocuirea învelitorii existente,  refacerea sistemului de captare a apei pluviale de la nivelul acoperișului și refacerea iluminatului arhitectural al fațadelor.