Începe perioada de înscrieri pentru stagiul de practică/internship la cabinetul meu parlamentar, în cadrul programului “Tineri pregătiți pentru România”

  • Autor:
  • Data: martie 10th, 2019
  • Categorie: politica, arad

Tinerii vor putea vedea de aproape procesul legislativ, munca depusă în Camera Deputaților și ce înseamnă activitatea politică a unui membru al Parlamentului României.

Activitatea are ca scop familiarizarea tinerilor cu activitățile parlamentare, cu domeniul administrației publice locale și județene, cu sistemul de legiferare românesc.

Cei interesați de acest stagiu de practică vă rog să trimiteți CV-urile dumneavoastră împreună cu scrisoare în care descrieți motivele pentru care doriți să participați la acest internship sau eventuale idei de inițiative legislative pe temele pe care le considerați importante.

Documentele se trimit pe adresa de email cabinet@gladvarga.ro. Data limită pentru înscriere este 30 martie 2019, urmând ca cei ce vor fi selecţionaţi să înceapă colaborarea pentru această sesiune parlamentară.


Programele de practică/internship la cabinetul parlamentar – Deputat PNL – Glad Varga îşi propun să crească nivelul de cunoaştere şi înţelegere al persoanelor participante cu privire la rolul şi caracterul specific al activităţii parlamentare.

 

Ce ne propunem?

 

– valorificarea potenţialului, cunoştinţelor şi abilităţilor internilor, în scopul dezvoltării acestora;

– iliarizarea internilor cu procesul legislativ;

– îmbunătăţirea cunoştinţelor şi dezvoltarea abilităţilor internilor;

 

Cui ne adresăm?

 

– Studenţilor din Municipiul Arad – Activitate desfășurată la cabinetul parlamentar din Arad.

– Studenților din București – Activitate desfășurată la Grupul Parlamentar PNL și Comisia de Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților.

 

Ce trebuie să ştii, înainte de a aplica:

 

 1. Programul de lucru al internilor e flexibil şi ţinem cont de faptul că Internshipul se desfăşoară în timpului anului universitar. Cu toate acestea, sunt necesare 80 de ore de prezenţă în total, indiferent de cum le efectuezi, nedepăşind, însă, 8 ore/zi.

 2. Având în vedere oportunitatea de învăţare şi formare, această ediţie este dedicată participării internilor la organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice cabinetului parlamentar.

 3. Pe durata desfăşurării programului, internii vor primi asistență din partea consilierilor cabinetului parlamentar, iar un contract de voluntariat va fi semnat între părți.

 4. Durata programului de Internship la Cabinetul Parlamentar este de maxim 3 luni.

 5. La finalul programului de stagiu, se vor acorda adeverințe de practică și o scrisoare de recomandare.

 

 Număr locuri disponibile?

 

10 locuri – București în perioada  (aprilie-iulie).

10 locuri – Arad în perioada (aprilie -iulie).

 

Cum te înscrii?

 

Studenții interesați vor trimite la adresa de e-mail:varga_glad@yahoo.com motivarea pentru care aleg să participe la stagiul de parctică și un CV Europass.