Glad Varga (PNL): „Bugetul de Stat a fost făcut în favoarea PSD și în detrimentul românilor”

  • Autor:
  • Data: martie 12th, 2019
  • Categorie: politica, arad

Deputatul PNL de Arad Glad Varga a prezentat, din nou, neajunsurile Legii Bugetului de Stat, în conferinţa de presă susţinută, astăzi, la sediul partidului.

În opinia parlamentarului liberal, acest buget se dovedește a fi nerealist deoarece Guvernul a exagerat cuantumul încasărilor și a minimalizat cheltuielile la care s-a angajat. Totul pentru a se încadra în deficitul negociat cu Uniunea Europeană. „Una dintre controversatele alocări bugetare criticate atât de președintele Klaus Iohannis cât și de către PNL este cea a acordării de subvenții partidelor politice. Actuala guvernare a schimbat legea din 2018 astfel încât subvenția nu se mai acordă în limita a 0,04% din Bugetul estimat, ci din Produsul Intern Brut (PIB). Practic, în cifre subvenția s-a majorat de patru ori față de anul trecut, principalul beneficiar fiind PSD, social-democrații având cel mai mare număr de parlamentari. Chiar dacă suntem în an electoral, actuala subvenție în forma propusă de Guvern ar trebui diminuată, iar diferența redirecționată către alte capitole bugetare cum ar fi programele naționale din sănătate sau facilități suplimentare (after-school și masă caldă în școli) în educație. De altfel, în sistemul sanitar există numeroase probleme, de la lipsa infrastructurii, la lipsa prioritizării programelor de sănătate, lipsa medicamentelor necesare pentru boli care reprezintă probleme reale de sănătate publică. Mai mult, în Educaţie, nu s-a făcut o evaluare a impactului bugetar al creşterilor salariale, astfel încât se impune o reanalizare a cheltuielilor”, a încheiat Glad Varga, deputat PNL de Arad. Mai pe româneşte, în opinia deputatului, Bugetul de Stat a fost făcut în beneficiul PSD şi în detrimentul românilor.

În concluzie deputatul Glad Varga a subliniat că parlamentarii liberali vor depunde din nou amendamente în momentul revenirii Legii Bugetului de Stat în Parlament pentru dezbatere. „Această lege trebuie reexaminată. Partidul Naţional Liberal va redepune amendamente pentru zonele prioritare, iar apoi ne vom lupta din nou”, a încheiat Glad Varga.