Glad Varga: „România va aloca 53 milioane de euro pentru crearea unei reţele de staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice”

  • Autor:
  • Data: februarie 11th, 2020
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal Glad Varga susține că România va acorda 53 milioane de euro pentru crearea unei reţele de staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice, printr-o schemă de sprijin public, aprobată de Comisia Europeană, ce va acoperi perioada 2020 – 2025. Măsura se va aplica în zonele urbane, suburbane şi rurale, cu scopul de a dezvolta o reţea la nivel naţional.

„Comisia Europeană consideră că astfel, România va contribui la atingerea ţintelor din Pactul ecologic european, reducând emisiile nocive şi îmbunătăţind sănătatea populaţiei. După cum am susţinut în ultimii trei ani, modificările în favoarea pieţei de vehicule electrice sunt extrem de rapide şi urmează să crească exploziv. Guvernele PSD precedente nu au considerat drept prioritate construcţia de staţii de încărcare pentru automobilele electrice. Vedem însă cum mobilitatea electrică obţine tot mai mult teren, impunându-se o infrastructură globală de încărcare, în contextul noilor reguli ale Uniunii Europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. România trebuie să se alinieze acestor cerinţe şi Programul de guvernare al PNL depus ieri în Parlament include astfel de măsuri”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad. În continuare, acesta susține că e este îmbucurător faptul că pași în acest sens au fost făcuți de autoritățile publice din Arad, dar și de CNAIR. „La începutul lunii decembrie, consilierii municipali au votat un proiect inițiat de primarul Călin Bibarț privind înființarea a cinci stații de încărcare a autovehiculelor electrice. De asemenea, reprezentanții CNAIR au anunțat recent că intenționează să realizeze stații de încărcare pe Autostrada A1, tronsoanele Nădlac – Timișoara – Sibiu; Pitești – București și pe Autostrada A2, București – Constanța”, a încheiat Glad Varga, deputat PNL de Arad.