Glad Varga: „Guvernul PNL mărește costul standard per elev cu 13,5%”

  • Autor:
  • Data: februarie 11th, 2020
  • Categorie: politica, arad

Începând de ieri, odată cu intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 107/2020, costul standard per elev în anul 2020 este 6.111 lei, cu 13,5% mai mare decât în anul 2019.

„Stabilirea anuală a cuantumului acestui cost se bazează pe cheltuielile cu salariile şi cheltuielile cu bunurile şi serviciile, pregătirea profesională şi evaluarea elevilor, în baza lui, unităţile de învăţământ primind finanţare de la nivel central”a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.  Acesta mai susține că finanţarea de bază, asigurată de la bugetul de stat prin consiliile judeţene/locale, se realizează prin multiplicarea acestui cost standard cu o serie de coeficienţi prevăzuţi de asemenea în hotărârea de guvern menţionată.

„Guvernul Orban este conştient de necesitatea elaborării unor standard de cost care să satisfacă nevoile reale ale şcolilor, astfel că, pentru anul bugetar următor a propus ca acest cost să fie stabilit până la 1 octombrie 2020, în urma unor dezbateri cu toţi factorii implicaţi”, a încheiat deputatul liberal arădean Glad Varga.