Glad Varga: „Proiectul de lege pentru asigurarea condiţiilor superioare de bunăstare a animalelor vii a fost avizat favorabil”

  • Autor:
  • Data: februarie 13th, 2020
  • Categorie: politica, arad

În şedinţa de ieri a Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaților a fost avizat favorabil proiectul de lege pentru asigurarea condiţiilor superioare de bunăstare a animalelor vii în timpul transportului de durată în afara spaţiului comunitar. Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al comisiei, își manifestă speranța ca proiectul să aibă un parcurs procedural rapid.

„Proiectul de lege pe care l-am avizat reglementează condiţiile asigurării asistenţei sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către ţări terţe Uniunii Europene, permiţând prezenţa unui medic veterinar cu competenţe avizate de Colegiul Medicilor Veterinari, dar şi controale sanitar-veterinare pe toată durata transportului. Totodată  stabileşte condiţiile de protecţie a animalelor în timpul transportului, cum ar fi gradul de densitate al animalelor în funcţie de temperatură, cantitatea de apă asigurată sau gradul de ventilaţie în incinta de transport. Sper ca proiectul de lege să aibă un parcurs procedural rapid, astfel încât incidente precum cel din Portul Midia de la sfârşitul anului trecut să nu se mai repete”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Vă reamintim că la sfârșitul anului trecut, o navă supraîncărcată în care se aflau 14.000 de oi s-a scufundat în Portul Midia.