Glad Varga: „Ministerul Mediului a iniţiat elaborarea unui document cu opţiuni strategice pentru dezvoltarea politicii forestiere”

  • Autor:
  • Data: iulie 10th, 2020
  • Categorie: politica, arad

Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, Strategia Forestieră Naţională a cunoscut încă de la sfârşitul anului 2012 o serie de variante, care însă, din cauza lipsei de interes şi a gestionării defectuoase a guvernărilor perindate până în prezent, nu s-au concretizat în niciun fel. Astfel, în lipsa unei viziuni coerente a managementului forestier pe termen lung, România s-a confruntat astfel cu amplificarea fenomenului tăierilor ilegale şi, în consecinţă, în prezent suntem în situaţie de infringement în acest domeniu.

„Anul acesta, România a semnat declaraţia UE privind Pactul Ecologic European, care prevede, printre altele restaurarea pădurilor pentru atenuarea schimbărilor climatice până în 2030. Totodată, în mai 2020, Comisia Europeană a adoptat Strategia Europeană privind Biodiversitatea pentru 2030, cu un plan de acţiune menit să combată degradarea ecosistemelor, ce include angajamente obligatorii pentru toate statele membre.

În acest context, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a iniţiat procesul de elaborare a unui document cu opţiuni strategice pentru dezvoltarea politicii forestiere. Puteţi participa la fundamentarea acestora prin înscrierea până la 24 iulie 2020, în nume propriu sau în numele unei organizaţii, în grupurile de lucru create pe arii tematice distincte – socio-economic, mediu şi guvernanţă”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

În continuare, acesta susține că dialogul și implicarea sunt extrem de importante în acest domeniu.

„Consider că dialogul social şi implicarea constructivă sunt de importanţă maximă în acest domeniu, în care orice decizie luată ne priveşte şi ne afectează pe toţi”, a încheiat Glad Varga.

Cei care doresc să obțină detalii despre acest demers o poat face accesând următorul link: http://www.mmediu.ro/categorie/paduri/25