Glad Varga ales în locul ministrului Costel Alexe să reprezinte România în Adunarea Parlamentară a Mediteranei

  • Autor:
  • Data: iunie 24th, 2020
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga a fost ales, astăzi, de birourile reunite ale Senatului și Camerei Deputaților să facă parte din delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei, în locul ministrului Mediului, Costel Alexe. Arădeanul va reprezenta astfel România, alături de alți cinci parlamentari.

„Este o onoare pentru mine că am fost ales să reprezint interesele României în cadrul acestei structuri care are ca obiective garantarea securităţii şi stabilităţii în regiune; promovarea păcii,  promovarea şi consolidarea încrederii între statele membre. Aflată la granița estică a Uniunii Europene și a NATO, România are nevoie de parteneri stabili în regiune, de parteneri împreună cu care să găsească cele mai bune soluții pentru problemele specifice acestei zone”, susține Glad Varga.

Adunarea Parlamentară a Mediteranei a fost înfiinţată în scopul de a promova participarea tuturor statelor mediteraneene la examinarea problemelor de interes pentru regiune. Sesiunea inaugurală a Adunării Parlamentare a avut loc în septembrie 2006, la Amman.

Structura este formată din reprezentanţi ai parlamentelor din 27 de ţări: Albania, Algeria, Andorra, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Croaţia, Egipt, Franţa, Macedonia de Nord, Grecia, Iordania, Italia, Israel, Liban, Libia, Malta, Maroc, Monaco, Muntenegru, Palestina, Portugalia, România, Serbia, Siria, Slovenia, Tunisia şi Turcia.