Glad Varga: „Astăzi luptăm împotriva oricărei crize într-o uniune din ce în ce mai strânsă”

  • Autor:
  • Data: mai 9th, 2020
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga a transmis un mesaj de Ziua Europei, pledând pentru ceea ce înseamnă viziunea comună la care a aderat România la 1 ianuarie 2007, când a devenit membru cu drepturi depline a Uniunii Europene.

„Este Ziua Europei, sărbătorim o nemaiîntâlnită evoluție politică, economică și culturală. România a aderat cu mult curaj și speranță la această viziune comună. Astăzi luptăm împotriva oricărei crize într-o uniune din ce în ce mai strânsă. Suntem mai puternici împreună. La mulți ani Europei noastre!”, scrie pe Facebook Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Ziua Europei se sărbătorește astăzi, pentru că pe 9 Mai 1950 a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.  Astfel, în 1951, șase state europene, printre care Franța și Germania, două mari rivale de-a lungul istoriei, au pus bazele Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului, primul pas spre ceea ce înseamnă Uniunea Europeană de astăzi.