Proiectul de lege inițiat de Glad Varga pentru interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naţionale reintră în dezbatere

  • Autor:
  • Data: aprilie 28th, 2020
  • Categorie: politica, arad

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a solicitat astăzi președintelui Comisiei de Mediu din Camera Deputaților să facă o cerere către Biroul Permanent pentru reluarea dezbaterilor la proiectul de lege privind interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naţionale, inițiat de deputatul liberal arădean Glad Varga.

Glad Varga susține că a inițiat acest proiect  din dorinţa de a promova şi legifera o măsură reală pentru protejarea pădurilor, însă s-a lovit de blocajul majorității PSD. „Una dintre prevederile acestui proiect de lege este extinderea zonelor de protecţie a parcurilor naţionale până la 75% din suprafaţa acestora, conform recomandărilor IUCN. În raportul comun, Comisia pentru Mediu şi Echilibru Ecologic şi Comisia pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi Servicii Specifice, cu majoritate PSD, au respins propunerea legislativa motivând că «măsurile propuse prin iniţiativa legislativă sunt cuprinse în prevederile actelor normative în vigoare din domeniul silviculturii». O justificare scoasă din pix, întrucât procentul de 75% nu este atins în prezent”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

În încheiere, deputatul arădean își exprimă convingerea că reluarea dezbaterilor va duce la îmbunătăţirea prevederilor incluse şi la concluzii favorabile pentru adoptarea proiectului, mai ales în contextul actual, când se impun acţiuni urgente pentru protejarea pădurilor din țară.

Detalii privind proiectul de lege găsiţi accesând următorul link: 

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16341&fbclid=IwAR3Mf9Z4cA0XROVFPkKlpc8XW2LMBpowV0DC68-30x1KxuTJoQZuAPLMjOk