Glad Varga: „A fost aprobat Ghidul de finanţare pentru Programul Rabla Local”

  • Autor:
  • Data: august 30th, 2022
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că s-a aprobat Ghidul de finanţare pentru Programul „Rabla Local”. Astfel, autovehiculele uzate, mai vechi de 15 ani, vor putea fi casate în perioada următoare. Persoanele fizice care deţin astfel de vehicule au posibilitatea de a primi, de la primăria de care aparţin, un stimulent pentru casare în valoare de 3000 lei, fără obligaţia de a folosi această sumă pentru achiziţionarea unei maşini noi.

„A fost aprobat Ghidul de finanţare pentru Programul Rabla Local. Pot fi casate maşini mici (cu cel mult opt locuri), microbuze (cu cel mult 22 locuri pe scaune), autoutilitare şi autospeciale uşoare, până la 3,5 tone, care trebuie să fie înregistrate în evidenţele primăriei la care se face solicitarea, să aibă o normă de poluare Euro 3 şi/sau inferioară şi să conţină elementele esenţiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație)”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească proprietarul maşinii vechi sunt prevăzute în Ghidul de finanţare, care este disponibil AICI