Glad Varga: „Strategia Naţională pentru Păduri 2030 este în consultare publică”

  • Autor:
  • Data: august 29th, 2022
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că Strategia Naţională pentru Păduri 2030 este în prezent în consultare publică. În ceea ce priveşte direcţiile incluse în document, acestea au în vedere, potrivit parlamentarului arădean, bune practici bazate pe principii de dezvoltare durabilă.

„Direcţiile strategice incluse în document au în vedere bune practici de guvernanţă, bazate pe principiile de dezvoltare durabilă, fiind grupate pe următoarele tematici: trasabilitatea lemnului și prima punere pe piață; obligații de procedură vs. obligații de rezultat în gestionarea pădurii; manifestarea dreptului de proprietate asupra deciziei tehnice în păduri; proceduri simplificate pentru monitorizarea proprietăților forestiere; sistem de evaluare și compensare a serviciilor ecosistemelor; segregarea conservării biodiversității de managementul forestier vs. integrarea conservării biodiversității în managementul forestier; instrumente economice de sprijin pentru creșterea contribuției sectorului la economia locală; evaluarea preliminară a pieței lemnului/balanță lemn; identificarea celor mai bune opțiuni de selectare a speciilor forestiere pentru împădurire”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

De menţionat că observaţiile şi propunerile de modificare pot fi transmise până la data de 15 septembrie 2022 la adresa de email mihai.enescu@mmediu.ro.

Pentru mai multe informaţii cu privire la Strategia Naţională pentru Păduri 2030 intraţi aici: https://strategieforestiera.ro/process/snp30.