Două proiecte inițiate de Glad Varga îndreaptă o eroare legislativă care datează din... 1991

  • Autor:
  • Data: octombrie 20th, 2019
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga s-a întâlnit astăzi cu presa. A vorbit despre bilanțul pe mediu pe care l-a făcut după trei ani de guvernare PSD, despre actul normativ adoptat de Camera Deputaților care vizează simplificarea procedurilor de autorizare a lucrărilor de construcții și despre două inițiative legislative pe care le-a avut, de modificare a Legii 60/1991 și a Legii 61/1991, care au primit propunere de adoptare.

„Proiectul de lege privind simplificarea procedurilor de autorizare a lucrărilor de construcții este un proiect benefic pentru cetățeni pentru că reduce birocrația și micșorează numărul de documente solicitate. Sper că va aduce multe beneficii, având în vedere că mulți oameni renunțau din cauza birocrației la procedura de autorizare”, a declarat deputatul Glad Varga.

Pentru mai multe detalii intrați aici: www.arq.ro/glad-varga-am-votat-pentru-simplificarea-procedurilor-de-autorizare-a-executarii-lucrarilor-de-constructii/30053

În ceea ce privește bilanțul celor trei ani de guvernare PSD în ceea ce privește politicile de mediu, acesta este departe de a fi unul pozitiv. „Măsurile propuse în Programul de guvernare de către PSD au rămas în proporţie de 90% doar pe hârtie, în detrimentul oricărui progres ce ne-ar fi putut proteja de situaţiile de infringement, cărora va trebui să le facem faţă în perioada următoare”, a mai spus Glad Varga.

Click aici pentru detalii: https://www.arq.ro/glad-varga-a-facut-un-bilant-al-politicilor-de-mediu-la-trei-ani-de-guvernare-psd-concluzia-masurile-propuse-au-ramas-doar-pe-hartie-/30046

În continuare, referindu-se la legea pe care a inițiat-o pentru creșterea amenzilor ce pot fi date  celor ce aruncă deșeuri în locuri care nu sunt amenajate în acest scop, deputatul liberal susține că legea se află deja la promulgare.

Legea punea instituțiile statului să închidă ochii

Referindu-se la modificarea legilor 60 și 61/1991, legi care reglementează adunările publice, Glad Varga susține că a fost necesar să intervină pentru că existau probleme de interpretare. „În Comisia de Apărare și Ordine Publică din Camera Deputaților au trecut două proiecte de lege pe care le-am inițiat. Majoritatea evenimentelor care se organizau îmbracă forma unor adunări publice. Astfel că prin Legea 60/1991 era interzisă desfacerea și servirea băuturilor alcoolice, la zilele localităților, la Festivalul Vinului, la Festivalul Berii. Până în prezent aceste evenimente se organizau, dar contraveneau Legii 60, dacă aveau loc în spații publice. Dacă un eveniment de acest fel se organiza în fața Primăriei, exista și un perimetru, în teorie, în interiorul căruia localurile ce comercializau băuturi alcoolice trebuiau să-și sisteze activitatea. Am modificat împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și cu colegii din Comisia de Apărare și am definit în speță ce înseamnă adunare publică. Bineînțeles aceste interdicții au rămas pentru greve, manifestații, evenimente sportive și alte tipuri de adunări publice. Noi am făcut modificări în ceea ce privește zilele localităților, activități socio-profesionale ale unor asociații sau companii, activități recreative și culturale atunci când organizatorul își asumă un perimetru de organizare și nu  în ultimul rând desfaceri de produse și prezentări de produse. Până acum, legea era lacunară și punea instituțiile statului să închidă ochii”, a mai spus Glad Varga.

În încheiere, acesta a ținut să precizeze că prin aceste modificări legislative nu se încurajează consumul de băuturi alcoolice în spațiul public, ci s-a îndreptat doar o eroare legislati.