Bani pentru cetățile din județ solicitați de deputatul liberal Glad Varga

  • Autor:
  • Data: februarie 13th, 2019
  • Categorie: politica, arad

După cum vă informam, deputatul Glad Varga a pregătit o serie de amendamente la legea bugetului de stat, în condițiile în care, în opinia autorităților locale, proiectul întocmit de Guvernul PSD-ALDE văduvește Aradul de sume importante.

 Astfel, conform unui amendament care îi are ca autori pe Glad Varga, senatorul Ioan Cristina și grupurile parlamentare ale Partidului Național Liberal din Camera Deputaților și Senat, se propune alocarea sumei de 10.000 mii lei pentru reabilitarea clădirii Unitații Militare Gai. Indirect, banii sunt destinați, după cum veți vedea, unei cetăți, și anume Cetății Aradului. „Reabilitarea Unităţii Militare din Gai şi construcţia de noi clădiri aici se află pe lista de priorităţi a municipalităţii arădene, în condiţiile în care transferul Cetăţii Aradului către Primărie este condiţionată de reabilitarea unităţii militare amintite mai sus, pentru mutarea batalionului. Prin adresa M2825/26.10.2018, Ministerul Apărării Naționale solicită «inițierea demersurilor privind transmiterea imobilului 718 Arad-Gai, din domeniul public al municipiului Arad, în domeniul public al statului și darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naționale, în scopul reabilitării acestuia de către ministerul nostru, cu fonduri de la bugetul statului»”, afirmă Glad Varga.

În plus, deputatul liberal, împreună cu Ioan Cristina și grupurile PNL, solicită câte 14.000.000 de lei pentru reabilitarea Cetății Șoimoș, Cetății Ineu și Cetății Șiria, precum și alocarea a 1.160.000 pentru întocmirea documentației tehnico economice DALI+PTh+DTAC aferente investiției Restaurare Cetatea Șoimoș. De asemenea, se mai propune alocarea sumei de 900.000 lei pentru întocmirea documentației tehnico economice DALI+PTh+DTAC aferente investiției restaurare Cetatea Ineu și a sumei de 940.000 lei pentru întocmirea documentației tehnico economice DALI+PTh+DTAC aferente investiției Restaurare Cetatea Șiria.