Glad Varga solicită bani de la buget pentru centura orașului Chișineu-Criș și pentru drumurile județene

  • Autor:
  • Data: februarie 13th, 2019
  • Categorie: politica, arad

Având în vedere că bugetul creionat de mai marii coaliției PSD-ALDE este insuficient pentru nevoile administrațiilor locale, deputatul liberal Glad Varga susține o serie de amendamente pentru a veni în sprijinul comunităților din județ. Astfel, una dintre propunerile susținute de deputatul arădean împreună cu senatorul Ioan Cristina constă în alocarea sumei de 70.000.000 de lei pentru centura ocolitoare a oraşului Chişineu-Criş.

„Şoseaua ocolitoare ar fi o gură mare de oxigen pentru fabricile din zonă, deloc puţine. Atât transportul de materii prime spre fabrici, cât şi transportul produselor finite dinspre fabrici se realizează, în prezent, pe DN 79.  Orașul Chişineu-Criş este foarte aglomerat, de multe ori cozile de mașini întinzându-se de la podul peste Criş până în centrul oraşului, care este înţesat cu treceri de pietoni. Şi transportul angajaţilor spre şi dinspre locurile de muncă se desfăşoară cu greutate din cauza traficului intens”, a declarat deputatul liberal Glad Varga.

Dacă va avea finanțare, viitoarea centură se va desprinde din DN 79, înainte de Chișineu-Criș, la km 40+200, va intersecta DN 79 A spre Vărșand, la km 103+760, și se va intersecta din nou cu DN 79 spre Salonta şi Oradea, la km 44+400. Lungimea totală estimată a centurii este de 3,2 kilometri.

Zece milioane pentru drumurile din județ

O altă propunere de bun-simț făcută și susținută de deputatul PNL vizează suplimentarea și alocarea sumei de 10.000.000 lei pentru asfaltarea, reabilitarea și modernizare drumuri judetene. „Necesitatea investiției este evidentă pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie şi în general asupra mediului, influienţând în mod pozitiv nivelul de trai al locuitorilor. Asfaltarea drumurilor județene în spaţiul rural duce la dezvoltarea economică şi socială a zonei, având ca rezultat final îmbunătăţirea calităţii vieţii la sate, în scopul atingerii cerinţelor de dezvoltare europene în spaţiul rural. Prin asfaltarea acestui sector de drum se asigură accesul civilizat al utilizatorilor indiferent de condiţiile meteorologice. Această investiţie asigură:

 – posibilitatea utilizării drumului în tot cursul anului;

– reducerea consumului de carburanţi şi lubrefianţi;

– reducerea cheltuielilor de întreţinere a autovehiculelor;

– drum de o mai bună calitate, ce conferă un grad sporit de siguranţă şi confort în trafic”, afirmă Glad Varga.