Până când se poate solicita finanțare pentru stațiile de reîncărcare destinate vehiculelor electrice

  • Autor:
  • Data: septembrie 13th, 2020
  • Categorie: politica, arad

O serie de unităţi administrativ teritoriale pot solicita finanţare pentru staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice, până la 30 octombrie 2020, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic. Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, programul este multianual și vizează dezvoltarea transportului ecologic.

Este vorba despre un program finanţat din veniturile realizate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră încasate la Fondul de Mediu. „Suma maximă finanţată de Fondul de Mediu pentru instalarea unei staţii de reîncărcare este de 190.000 lei, reprezentând 98% din totalitatea cheltuielilor eligibile. Sumele maxime ce se acordă pentru fiecare categorie de solicitant sunt: 1.500.000 lei pentru municipii altele decât cele reședință de județ şi pentru localitățile declarate stațiuni turistice de interes naţional; 1.000.000 lei pentru localitățile declarate stațiuni turistice de interes local şi pentru localitățile din zone metropolitane ale municipiilor reședință de județ/Municipiului București”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Detalii despre categoriile de cheltuieli eligibile, conţinutul dosarului de finanţare, modalitatea de depunere şi procedurile de analiză a documentelor şi de aprobare sunt incluse în ghidul disponibil pe pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu.