Glad Varga: „Guvernul asigură sprijin unui sector cu o contribuție importantă la creșterea economică națională”

  • Autor:
  • Data: septembrie 9th, 2020
  • Categorie: politica, arad

Guvernul României a adoptat, vineri, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri naționale pentru întreprinderi a căror activitate comercială a fost întreruptă parţial sau total în perioada stării de urgență şi a stării de alertă, în contextul crizei COVID-19. Deputatul liberal arădean Glad Varga susține că astfel executivul asigură sprijin unui sector cu o contribuție importantă la creșterea economică națională.

Actul normativ are în vedere crearea unor forme de sprijin sau instrumente din fonduri nerambursabile pentru pentru plata unui procent din chiriile datorate pentru întreprinderile din centrele comerciale mari, care au avut activitatea întreruptă total pentru o perioada de cel puţin două luni conform ordonanţelor militare din cauza pandemiei SARS-CoV-2.

„Sprijinul din fonduri externe nerambursabile va fi acordat de Ministerul Economiei, Energiei şi al Mediului de Afaceri (MEEMA). Bugetul alocat pentru acordarea ajutorului de stat în cadrul Schemei este în valoare totală de 160 milioane lei, iar numărul estimat de beneficiari ai ajutorului de stat este de maxim 3.000.

Prin aceste măsuri, se asigură sprijin unui sector cu o contribuție importantă la creșterea economică națională și la crearea de locuri de muncă, generând deblocarea și restartarea activităților economice”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.