“O scrisoare pierdută” - în varianta domnului ministru al Mediului

  • Autor:
  • Data: martie 15th, 2017
  • Categorie: politica, arad

Am adresat ministrului mediului întrebări distincte privind taxa de gestionare a deşeurilor (http://www.cdep.ro/interpel/2017/i44A.pdf) şi privind ordonanţa de urgenţă privind Taxa Fondului de Mediu. Ținând cont de faptul că era vorba despre majorările tarifelor de salubritate, de colectarea și transportul deșeurilor era firesc și de bun simț ca domnul ministru al mediului să răspundă cu profesionalism și promptitudine întrebărilor adresate de către un parlamentar.

Deşi scrisorile sunt transmise la momente de timp diferite şi abordează subiecte diferite, ministrul mediului, Daniel Constantin, a evitat să îmi răspundă punctual, atrăgându-mi atenţia prin scrisoarea nr. 897/DC/28.02.2017 (http://www.cdep.ro/interpel/2017/r46A.pdf) că mi-a răspuns prin adresa nr.898/DC/2016 – număr ulterior şi datată anul trecut (!!!!). În conformitate cu un nivel elementar de logică, aceasta din urmă ar fi trebuit să ajungă înaintea celeilalte (ca să poţi face referire la ea), însă, până la acest moment, nu mi-a fost comunicată. În consecinţă, nu am primit răspunsuri la întrebările puse.

Pentru a evita situaţii de genul “O scrisoare pierdută”, îi recomand domnului Daniel Constantin şi consilierilor săi să trateze cu seriozitate întrebările adresate de parlamentari, care, de multe ori, au la origine nelămuriri ale cetăţenilor sau ale factorilor implicaţi direct în gestionarea problemelor de mediu semnalate. Domnilor guvernanţi, dacă vi se pare că întrebările sunt similare, mai citiţi-le o data! Poate aşa veţi reuşi să surprindeţi diferenţele şi să emiteţi acte normative clare!