Ministerul Sănătății trebuie să susțină financiar achiziția RMN-ului din Spitalul Județean Arad!

  • Autor:
  • Data: martie 17th, 2017
  • Categorie: politica, arad

Este necesar și urgent ca locuitorii judeţului Arad să beneficieze de un echipament nou RMN în sistemul public de sănătate şi nu doar în regim privat.

Aradul nu trebuie exclus de la bugetul Ministerului Sănătății pe anul acesta, în special când vine vorba despre angajamentele deja asumate.

Momentan arădenii sunt forțați să achite din buzunarul propriu costurile investigațiilor prin rezonanţă magnetico-nucleară(RMN), datorită faptului că sprijinul Ministerului Sănătății a fost retras la sfârșitul anului trecut, din motive procedurale și birocratice.

Astfel anul trecut Consiliul Județean și Ministerul Sănătății au semnat un contract de finanțare pentru achiziția RMN, însă datorită contestațiilor la procedura de achiziție, semnarea contractului a fost întârziată, așa că banii nu au putut fi folosiți în 2016.

Contractul semnat este de 3.780.000 lei, mult sub suma angajată de minister, care a fost în valoare de 6.300.000.

Domnule ministru, ca parlamentar vă solicit să dați un răspuns concret privind situația RMN-ului pe care Ministerul Sănătății s-a angajat să îl achiziționeze. Ca arădean vă rog să rezolvați problema.

Aradul, prin cetățenii săi este un bun contribuabil la bugetul statului și i se returnează maxim 60% din ceea ce produce. Alte județe primesc 120%, 130%. Ca arădean cred că merităm un RMN, cred că merităm mai mult respect! Alternanța la guvernare nu trebuie să schimbe angajamentele contractuale!