Legea iniţiată de Glad Varga privind reducerea birocraţiei pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile a fost promulgată

  • Autor:
  • Data: iunie 3rd, 2023
  • Categorie: politica, arad

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea iniţiată împreună cu alţi colegi liberali de deputatul Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism şi membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, care vizează reducerea birocraţiei pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile.

„O veste bună la începutul lunii iunie! Legea privind reducerea birocraţiei în cazul proiectelor de producere a energiei electrice din resurse regenerabile a fost promulgată!

Le mulțumesc tuturor colegilor care au sprijinit această inițiativă legislativă! Este un pas semnificativ în direcția unei societăți ecologice și durabile, în promovarea utilizării energiei regenerabile în țara noastră prin simplificarea procedurilor birocratice. Această lege va contribui cu siguranță la inovația și investițiile în sectorul energiei și va deschide noi oportunități pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor de energie regenerabilă”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

De acum îmainte se vor putea emite autorizaţii de construire şi fără documentaţii de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate, pentru lucrări de construire a capacităţilor de producere a energiei electrice şi a hidrogenului din surse regenerabile situate în intravilanul şi extravilanul localităţilor.

Potrivit parlamentarului arădean reducerea costurilor pentru dezvoltarea unor astfel de proiecte, accelerarea procesului de autorizare şi, implicit, diminuarea termenelor de implementare, promovarea energiei regenerabile şi îmbunătăţirea accesului la energie se numără printre beneficiile legii care a fost promulgată recent.

Pentru detalii suplimentare intraţi AICI.