Legea iniţiată de Glad Varga pentru modificarea Legii nr.61/1991 a fost promulgată de preşedinte

  • Autor:
  • Data: ianuarie 10th, 2020
  • Categorie: politica, arad

Legea pentru modificarea Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iniţiată de deputatul liberal arădean Glad Varga, a fost promulgată ieri de preşedintele Klaus Iohannis.

„Am reuşit prin această lege să aduc clarificări referitoare la condiţiile în care se desfăşoară anumite evenimente organizate în scop de recreere sau manifestări cultural-artistice cu acces controlat, prin eliminarea unor interdicţii care nu se puteau aplica şi puneau în dificultate atât organizatorii, cât şi participanţii la astfel de evenimente”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

La începutul lunii decembrie, Camera Deputaţilor aproba cu 255 de voturi pentru şi unul împotrivă, iniţiativa legislativă a parlamentarului arădean, prin care se aduceau modificări şi se completau punctele 20), 23) şi 27) ale articolului 2 din Legea nr.61/. „În ultimii ani, evenimentele în aer liber au luat amploare la nivel naţional. Târguri tematice, meşteşugăreşti, gastronomice, festivaluri de muzică, teatru sau film, toate adună laolaltă oameni pasionaţi din diverse domenii şi reprezintă oportunităţi de dezvoltare şi petrecere a timpului liber. Prin adoptarea în Camera Deputaţilor a modificărilor pe care le-am propus la Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, o serie de interdicţii fără aplicabilitate în cazul unor evenimente de recreere şi divertisment, ca cele enumerate mai sus, au fost clarificate, prin completarea textului de lege în sensul impunerii unor condiţii specifice pentru desfăşurarea lor. Astfel s-au definit clar categoriile de adunări publice la care servirea şi consumul de băuturi alcoolice este permis, asigurându-se interpretarea corectă şi respectarea dispoziţiilor cuprinse în actul normativ de către organizatori şi participanţi”, spunea Glad Varga, imediat după ce proiectul său a trecut de votul colegilor din Parlament. Acesta a ținut să precizeze că prin modificările aduse Legii nr.61/1991 nu se încurajează consumul de băuturi alcoolice în spațiul public, ci s-a îndreptat doar o eroare legislativă.