Glad Varga: „Tergiversarea legii pentru asigurarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor electrice nu face decât să amâne nişte măsuri de actualitate”

  • Autor:
  • Data: ianuarie 13th, 2020
  • Categorie: politica, arad

Glad Varga, deputat PNL de Arad, susține că tergiversarea legii pentru asigurarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor electrice, pe care a inițiat-o încă din mai 2017, nu face decât să amâne nişte măsuri de actualitate.

„Sectorul transporturilor este parte importantă a Pactului ecologic european, ce vizează tranziţia către o economie verde şi durabilă, cu ţinte ambiţioase de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, astfel încât UE să devină neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei în 2050”, susține Glad Varga. Parlamentarul liberal arădean mai spune că pentru a atinge aceste ţinte, necesarul de investiţii în reţeaua de încărcare a autovehiculelor electrice din UE a fost estimat la 20 miliarde euro, pentru instalarea a 3 milioane puncte de încărcare (Raport Transport & Environment), care să alimenteze cele 44 milioane de vehicule electrice în Europa, achiziţionate până în 2030. „Sper ca aceste informaţii să ajungă şi la urechile majorităţii PSD din Parlament şi, în următoarea sesiune, dezbaterile pe proiectul de lege privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehicule electrice, pe care l-am iniţiat încă din mai 2017, să se finalizeze cu adoptarea acestuia. Reamintesc că Senatul a adoptat proiectul de lege la finalul anului 2017, iar Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor a dat aviz favorabil. În prezent, proiectul de lege este trimis pentru raport la comisiile din Camera Deputaţilor. Tergiversarea sa nu face decât să amâne nişte măsuri care, iată, se dovedesc a fi de stringentă actualitate”, a încheiat deputatul.