Glad Varga: „Timp de două luni, se pot depune proiecte pentru producție de energie din surse regenerabile”

  • Autor:
  • Data: martie 31st, 2022
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreședinte al Comisiei pentru antreprenoriat și turism, susține că începând de astăzi, timp de două luni, se pot depune proiecte pentru producție de energie din surse regenerabile (eolian și solar), în cadrul apelului lansat de Ministerul Energiei, finanţat prin PNRR.

„În perioada 31 martie  – 31 mai 2022, microîntreprinderile, IMM-urile, întreprinderile mari, inclusiv întreprinderile nou înființate, cu obiect specific de activitate, pot accesa 457.700.000 euro pentru realizarea capacităţilor noi de producere de energie electrică din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrate, din care: 382.700.000 euro pentru proiecte cu capacităţi instalate mai mari de 1 MW și 75.000.000 euro pentru proiecte cu capacităţi instalate între 0.2 MW (exclusiv) şi 1 MW (inclusiv).

Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiţii nu poate depăşi 15.000.000 euro pe întreprindere”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Detalii despre condiţiile de eligibilitate sunt disponibile pe site-ul Ministerului Energiei. Pentru mai multe informaţii intraţi AICI.