Glad Varga, mesaj de Ziua Mondială a Apei: „Îmi exprim aprecierea pentru specialiştii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad”

  • Autor:
  • Data: martie 22nd, 2022
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, care este sărbătorită astăzi. Acesta susţine că îşi exprimă aprecierea pentru specialiştii din domeniul gospodăririi apelor, a celor din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad, pentru acţiunile de conştientizare pe care le fac cu privire la importanţa protejării resurselor de apă.

„Astăzi este Ziua Mondială a Apei şi, ca în fiecare an, evenimentele de conştientizare se concentrează asupra unei teme specifice. Pentru 2022, aceasta se referă la resursele de apă subterană, mesajul central fiind: «Apa subterană: Să facem invizibilul vizibil!».

Tocmai pentru că parcurgem la nivel global o situaţie dificilă, cu risc de a afecta resursele vitale existenţei noastre, este important să ne îndreptăm atenţia şi asupra apei, a necesităţii de a fi protejate deopotrivă atât cursurile de apă, cât şi apele subterane, prin măsuri de combatere a poluării difuze şi de păstrare la calitate bună a acestei rezerve strategice.

Îmi exprim aprecierea pentru specialiştii din domeniul gospodăririi apelor, a celor din cadrul SGA Arad, care au organizat şi în acest an acţiuni de conştientizare, workshopuri  expoziţii, ateliere de creaţie privind explorarea, protejarea și utilizarea durabilă a apelor subterane, precum şi acţiuni de igienizare şi protejare a naturii, în unităţile de învăţământ din judeţul nostru”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.