Glad Varga susține demersul președintelui de a cere reexaminarea legii care consfințește desființarea contractelor part-time

  • Autor:
  • Data: februarie 25th, 2019
  • Categorie: politica, arad

Președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare Legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 4/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

Deputatul liberal Glad Varga consideră că președintele României apără astfel dreptul constituțional la muncă și principiul egalității în fața legii al tuturor salariaților, dar și al angajatorilor. „Prin OG 4/2017 practic au fost desființate, din perspectivă fiscală, contractele part-time, generând deopotrivă, angajatorilor și angajaților mari probleme în gestionarea raporturilor contractuale. Președintele Klaus Iohannis le spune negru pe alb că s-au încurcat în nesfârșitul șir de ordonanțe și au uitat să le coreleze. Citez în acest sens din comunicatul Administrației Prezidențiale «dispozițiile art. 140 din Codul Fiscal au fost succesiv modificate – având un alt conținut juridic față de cel din Ordonanța Guvernului nr. 4/2017 – iar dispozițiile art. 158 din aceeași lege au fost abrogate (art. I. pct. 71 din O.U.G. nr. 79/2017). Până la această dată, O.U.G. nr. 79/2017 și O.U.G. nr. 114/2018 nu au fost aprobate prin lege, fiind încă în dezbaterea ParlamentuluiFață de aceste intervenții legislative succesive se impune ca dispozițiile legii transmise la promulgare să fie reexaminate, astfel încât destinatarii normei juridice să aibă o reprezentare clară asupra normei aplicabile, în prezent, în ceea ce privește baza de calcul a contribuției de asigurări sociale datorate»”, susține deputatul PNL de Arad. Acesta continuă, susținând că argumentul este valabil, dar că nu s-a regăsit în critica de neconstituționalitate formulată de PNL anterior, având în vedere că ordonanțele 79 și 114 nu erau în vigoare atunci când a fost depusă sesizarea.