Glad Varga (PNL): „Dacă v-ar fi păsat de copii, ați fi alocat bani pentru Palatul Copiilor!”

  • Autor:
  • Data: februarie 27th, 2019
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal Glad Varga dorește să le reamintească reprezentanților PSD, în special parlamentarilor PSD de Arad, că nu au absolut nici un drept să vorbească despre creșterea alocațiilor, despre arogarea acestui merit, nici măcar despre copii, în general, deoarece nu fac nimic pentru noile generații.

PSD nu are dreptul să vorbească de copiii arădenilor! Să lăsăm deoparte propaganda de partid. Dacă le-ar fi păsat de copiii arădenilor, de viitorul și educația lor, atunci s-ar fi zbătut să se aloce fonduri pentru finalizarea clădirii noului Palat al Copiilor! În Bugetul de Stat pe 2019 nu este alocat nici un leu. În 2018 a fost alocată suma de 15.000 de lei. Și atunci? Unde e grija pentru copii? Pentru copiii Aradului, în special?”, a afirmat deputatul Glad Varga.

Deputatul arădean consideră că este necesară urgentarea finalizării Palatului Copiilor. „Știm situația actuală. Clădirea unde deocamdată funcționează Palatul Copiilor este una retrocedată, iar spațiu oricum este insuficient. Sunt și probleme cu plata chiriei, astfel că situaţia a devenit şi mai gravă. Palatul Copiilor reprezintă un reper al Aradului, alternativă a ocupării timpului liber pentru mii de copii și trebuie să fie o prioritate, nu un proiect abandonat”, a completat liberalul.

În loc să vă arogați merite pe care nu le aveți, cum este creșterea alocațiilor la copii, ar trebui să vă asumați anumite proiecte în domeniu, iar Palatul Copiilor este cel mai bun exemplu”, a încheiat deputatul arădean.

Vă reamintim că în urmă cu două săptămâni scriam că profesorii și instructorii de la Palatul Copiilor sunt în pragul revoltei din cauză că Ministerul Educației nu a mai alocat bani de chirie de peste un an și există riscul ca toată activitatea să fie relocată la periferia municipiului, într-o zonă în care mijloacele de transport în comun nu sunt foarte ușor de găsit.

Profesorii și instructorii nemulțumiți ne-au contactat atunci pentru a-și spune păsul. „Avem 30 de cercuri și aproximativ 3.000 de copii și foarte multă aparatură de mutat. Deși proprietarul clădirii în care ne desfășurăm acum activitatea a dat dovadă de înțelegere față de noi și percepe o chirie modică în comparație cu chiriile din zona centrală a Aradului, Ministerul Educației nu a alocat bani de chirie de peste un an. În aceste condiții, există varianta să ne mutăm la Galleria Mall. Este o zonă improprie din punct de vedere al transportului”ne spune unul dintre aceștia.

În ceea ce privește noul Palat al Copiilor, acesta trebuia să fie gata anul acesta. Directorul Raul Bocșe spunea că ar putea fi terminat într-un an, dacă se vor aloca fondurile necesare, adică 2,5 milioane de euro. Dar banii nu au fost alocați…