Glad Varga s-a întâlnit în Statele Unite cu reprezentanţi ai Legislativului, Departamentului de Stat şi Institutului Hudson

  • Autor:
  • Data: aprilie 25th, 2023
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga face o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. Primele întâlniri au avut loc ieri, parlamentarul purtând discuţii cu reprezentanţi ai Legislativului SUA, Departamentului de Stat şi ai Institutului Hudson.

„Discuţiile au avut în vedere cooperarea în baza parteneriatelor strategice pe care le-au încheiat cele două state şi au atins şi subiecte specifice de interes pentru ambele naţiuni în contextul actual, cum sunt tehnologia informaţiei şi securitatea cibernetică, inclusiv protejarea infrastructurii critice şi combaterea ameninţărilor cibernetice, cercetare şi inovare şi posibilităţile de îmbunătăţire a cooperării în aceste domenii. Rolul parlamentarilor în cadrul proceselor legislative și de supraveghere, în promovarea intereselor naționale și a valorilor democratice a reprezentat o altă temă pentru întrevederile la care am participat. De asemenea, obiectivul de includere a României în programul Visa Waiver a fost prezent pe agenda discuţiilor şi va fi primordial şi pentru întâlnirile din următoarele zile”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.