Glad Varga s-a întâlnit cu primarul oraşului Tallahassee, capitala statului Florida

  • Autor:
  • Data: mai 4th, 2023
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga, care face, zilele acestea, o vizită în Statele Unite ale Americii, s-a întâlnit cu John Dailey, primarul oraşului Tallahassee, capitala statului Florida. Printre subiectele abordate s-a numărat şi parcul fotovoltaic amenajat în urmă cu cinci ani pe o suprafaţă de 50 de hectare, în parteneriat cu o companie privată.

„Administraţiile locale pot fi promotori principali ai utilizării energiei verzi, modele de urmat pentru comunităţile pe care le gestionează. Un astfel de exemplu este cel al orașul Tallahassee din Florida. Pe parcursul întâlnirii pe care am avut-o cu John Dailey, primarul acestui oraş, am aflat că, în 2018, administrația locală a finalizat construcția unui parc fotovoltaic pe o suprafață de aproximativ 50 ha. Parcul a fost construit în parteneriat cu o companie privată și este gestionat de administrația locală, care a obţinut astfel reducerea costurilor cu energia electrică și îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă urbană asumate.

Experienţa lor poate fi folosită ca model de bune practici şi în ţara noastră şi sper ca, prin contactele stabilite, să pot sprijini o astfel de iniţiativă şi în România. Fondul de Modernizare poate fi o sursă viabilă pentru astfel de investiții, prin care administrațiile locale să finanțeze proiecte în domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.