Glad Varga: „Programul «Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare» vine în sprijinul românilor cu venituri reduse”

  • Autor:
  • Data: octombrie 17th, 2022
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că în perioada 1 noiembrie  – 15 decembrie 2022, Administraţia Fondului pentru Mediu va derula Programul „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare”, finanţat din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Măsura vizează sprijinirea familiilor și persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie) pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și/sau de canalizare. Bugetul alocat este de 168 milioane euro, iar valoarea maximă eligibilă a proiectului corespunde unui cost unitar de cel mult 1.900 euro/gospodărie racordată și/sau branșată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare, fără TVA”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Solicitanții care pot depune cereri de finanțare sunt operatorii de servicii de utilități publice/operatorii regionali de servicii de utilități publice din sectorul de apă/apă uzată, care sunt eligibili, printre altele, numai dacă încheie parteneriate (în calitate de lideri), cu unităţile administrativ teritoriale sau cu asociaţiile de dezvoltare intracomunitară.

Informații privind desfășurarea programului se publică pe site-ul AFM la secțiunea Programe de finanțare – PNRR: https://www.afm.ro/programe_pnrr.php