Glad Varga: „Micii antreprenori care doresc să participe la Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri de la Iaşi vor primi sprijin financiar din partea statului”

  • Autor:
  • Data: octombrie 25th, 2022
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, susţine că micii antreprenori care doresc să participe la Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri, desfăşurat la Iaşi în perioada 3-6 noiembrie, vor primi sprijin financiar din partea statului. Aceştia vor avea la dispoziţie o sumă forfetară de 2.500 de lei/beneficiar, care le va fi decontată ulterior, banii putând fi folosiţi pentru cazare şi transport.

„De astăzi, ora 10.00 până sâmbătă, 29 octombrie 2022, operatorii economici se pot înscrie pentru a participa la Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri 2022, organizat de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului la Iaşi, între 3 şi 6 noiembrie.

Scopul acestui târg este de a creşte afacerile micilor antreprenori şi de a identifica noi pieţe de desfacere prin asigurarea unui grant de participare. Cheltuielile privind cazarea și transportul beneficiarilor și a produselor acestora la/de la eveniment în sumă forfetară de 2.500 lei/beneficiar vor fi decontate prin «Programul naţional pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului». În cazul beneficiarilor reprezentați de societăţi cooperative, inclusiv societăţi cooperative meşteşugăreşti mixte, de asociaţii sau fundaţii, suma forfetară de 2.500 lei se acordă fiecărui expozant înscris distinct în aplicația electronică de către beneficiar, în limita a maximum 10 expozanți înscriși de aceeași organizație”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Operatorii economici interesaţi se pot înscrie pe site-ul www.programe-imm.ro, pentru ediția din acest an fiind așteptați 100 de expozanți. Condiţiile de participare şi alte detalii sunt disponibile aici: https://bit.ly/3Sz9Cjs.