Glad Varga: „Aradul este cuprins în Planul de Dezvoltare a Rețelei Electrice de Transport  pentru perioada 2022-2031”

  • Autor:
  • Data: noiembrie 4th, 2022
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, susţine că a fost aprobat Planul de Dezvoltare a Rețelei Electrice de Transport pentru perioada 2022-2031. Planul integrează proiectele de interes comun care contribuie la implementarea priorităţilor strategice ale Uniunii Europene privind infrastructura energetică transeuropeană: „Black Sea Corridor”, „Mid Continental East Corridor” și „North CSE Corridor”, proiectul „Mid Continental East Corridor” cuprinzând şi investiţii care vizează Aradul, respectiv trecere la 400 kV a LEA 220 kV d.c. Reşiţa – Timişoara– Săcălaz – Arad.

„Planul de Dezvoltare a Rețelei Electrice de Transport  pentru perioada 2022-2031 presupune investiţii în valoare totală de aproximativ 7,1 mld lei, din care: 29% din valoarea totală a investițiilor planificate în perioadă este alocată lucrărilor de investiții care au ca scop retehnologizarea rețelelor electrice de transport (RET) existente; 26% este alocată lucrărilor de investiții care au ca scop integrarea producției din surse regenerabile și din alte centrale noi şi 30% pentru lucrări care au ca finalitate creșterea capacității de interconexiune”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

În ceea ce priveşte proiectele „Black Sea Corridor”, „Mid Continental East Corridor” și „North CSE Corridor”, acestea au termene de punere în funcțiune estimate în perioada 2025-2030

Mai multe informaţii sunt disponibile AICI.