Glad Varga apreciază onestitatea de care dă dovadă ministrul desemnat al Mediului

  • Autor:
  • Data: martie 4th, 2020
  • Categorie: politica, arad

Costel Alexe, actualul ministru al Mediului și ministru desemnat pentru același portofoliu în Cabinetul Cîțu, a primit, ieri, aviz pozitiv în comisiile parlamentare de specialitate reunite, respectiv Comisia pentru Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor, Comisia pentru Mediu şi Comisia pentru Ape, Păduri, Pescuit şi Fond Cinegetic din Senat,  cu 19 voturi pentru și 18 împotrivă.

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru în  Comisia pentru Mediu şi Echilibru Ecologic, susține că apreciază onestitatea de care dă dovadă Costel Alexe, pentru că face exact ceea ce trebuie să facă în momentul de față un ministru al Mediului.

„Dincolo de avertizările Comisiei Europene referitoare la problemele de mediu din România, simţim pe pielea noastră efectele acestora – incidenţa bolilor respiratorii este în creştere, cursurile de apă sunt sufocate de PET-uri, depozite neautorizate de deşeuri sunt peste tot, tăierile ilegale de păduri au atins cote incredibile. În acest mandat de deputat, am încercat prin iniţiative legislative să rezolv câteva probleme punctuale de mediu. Unele dintre aceste iniţiative au fost adoptate şi au devenit legi, altele au fost din păcate respinse de majoritatea parlamentară social-democrată. Problemele de mediu s-au acutizat în ultimii trei ani de (ne)guvernare pesedistă şi trebuie să fim conştienţi că acestea nu se pot soluţiona peste noapte.

Cred că la acest moment zero, ceea ce trebuie să primeze este onestitatea cu privire la situaţia reală. Şi exact lucrul acesta a fost făcut şi astăzi (n.r. – ieri) de ministrul Costel Alexe, care a făcut în cadrul audierilor în şedinţa comisiilor reunite o trecere în revistă a măsurilor pe care intenţionează să le implementeze în perioada următoare, dar şi un bilanţ al celor mai severe probleme de mediu – deşeuri şi poluarea aerului. Am încredere că odată cunoscute şi dezvăluite sursele de poluare, ministrul Costel Alexe va pune de urgenţă în aplicare ceea ce şi-a propus, «fără jumătăţi de măsură», transparent şi cu determinare”, a scris pe Facebook Glad Varga, deputat PNL de Arad.

În încheiere, acesta susține că speră ca şi corpul funcţionarilor publici din minister şi salariaţii instituţiilor aflate în subordinea/coordonarea/sub autoritatea Ministerului Mediului să ţină pasul şi să răspundă obiectivelor stabilite la nivel de ministru.