Glad Varga acuză proasta gestionare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice

  • Autor:
  • Data: noiembrie 1st, 2019
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga are rezerve cu privire la viabilitatea Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, program care va fi reluat săptămâna viitoare. Asta, în condițiile în care Administrația Fondului de Mediu (AFM) a dat dovadă de opacitate și nu oferă garanții că problema care a dus la întreruperea acestuia nu va apărea din nou.

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat reluarea programului mai sus amintit, începând cu data de 6 noiembrie 2019, ora 10.00, dată la care instalatorii validați vor putea să continue înscrierea persoanelor fizice în aplicația informatică.

„Din păcate, AFM nu oferă nicio explicaţie pentru întreruperea de peste o lună şi jumătate a acestui program şi, mai mult, informaţiile prezentate în comunicatele anterioare au fost eliminate de pe site-ul administraţiei. Reamintesc că, la doar câteva ore de la deschiderea sesiunii de înscriere online, AFM a comunicat că «Pentru efectuarea unor analize asupra modului de functionare a înscrierii persoanelor fizice în cadrul Programului denumit generic CASA VERDE FOTOVOLTAICE, aplicatia informatică nu va fi disponibilă începând din data de 10 septembrie (data lansării programului), ora 16.30. Accesul în aplicație, pentru înscrierea persoanelor fizice în Program, se va relua în cel mai scurt timp, dupa finalizarea analizelor efectuate»”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad. În continuare, parlamentarul arădean atrage atenția cu privire la sporirea riscului ca programul să eșueze. „Ce garanţie avem că, odată cu reluarea înscrierilor, problema (identificată sau nu, că nu ştim) nu se va repeta? Niciuna. Absenţa explicaţiilor, ştergerea comunicatelor anterioare de pe pagina web duc la deteriorarea încrederii posibililor aplicanţi şi, mai departe, la sporirea riscului ca încă un program finanţat din fonduri europene să fie un eşec”, a încheiat Glad Varga, deputat PNL de Arad.