Ecaterina Andronescu este la Arad. Care este părerea deputatului Glad Varga cu privire la harababura provocată, luni, de ministrul Educației

  • Autor:
  • Data: mai 17th, 2019
  • Categorie: politica, arad

Aflați în campanie electorală, social-democrații și-au trimis miniștrii prin țară în speranța că vor reuși să refacă imaginea partidului, serios șifonată din cauza scandalurilor în care este implicat Liviu Dragnea.

Astăzi a fost rândul Ecaterinei Andronescu să viziteze Aradul, după ce luni a provocat un scandal cât casa prin emiterea unui ordin care ar fi trebuit să modifice datele examenelor vocaționale.

Harababura provocată de ministrul Educației a fost criticată aspru de deputatul liberal arădean Glad Varga. „Ordinul privind modificarea datelor examenelor vocaţionale de admitere la liceu, semnat de ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, luni, 13 mai 2019, chiar în ziua în care au început înscrierile pentru aceste examene şi cu două zile înainte ca acestea să desfăşoare, aduce prejudicii grave sistemului educaţional din România, aflat şi aşa pe butuci sub guvernarea PSD-ALDE. Schimbarea regulilor de admitere la liceu în aceeaşi zi în care acest proces demarează reprezintă o batjocură crasă la adresa părinţilor şi elevilor, care au depus deja actele pentru înscrierea la probele vocaţionale. Orarul de înscriere este pe parcursul programului normal de lucru şi majoritatea părinţilor s-au învoit de la serviciu pentru a-şi putea înscrie copiii. Pe bună dreptate, părinţii care îşi programaseră pentru marți înscrierea la aceste probe sunt cu atât mai bulversaţi, cu cât, conform mass media, ministrul Educaţiei a declarat că «Un ordin de ministru devine normă când apare în Monitorul Oficial. Planificarea existentă a probelor de aptitudini și vocaționale merge mai departe. Rămâne așa.» Contradicţia dintre măsura luată şi declaraţia ulterioară denotă incapabilitatea ministrului actual al Educaţiei de a înţelege impactul negativ al măsurilor luate pe picior, fără discernământ, asupra calităţii actului de educaţie”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Glad Varga scria marți pe Facebook că singura soluție pentru ca examenele de admitere de anul acesta să nu se transforme într-un nou experiment nefast, marca Ecaterina Andronescu, este anularea Ordinului MEN nr.3995/13.05.2019.