Deputatul Glad Varga face bilanțul după două luni de guvernare liberală

  • Autor:
  • Data: ianuarie 6th, 2020
  • Categorie: politica, arad

Deși au trecut doar două luni de la învestirea noului executiv, liberalii își trec în cont o serie de realizări. Acestea sunt prezentate punctual de Glad Varga, deputat PNL de Arad, care face un scurt bilanț al guvernării liberale.

„Principalele realizări ale Guvernului PNL sunt eliminarea supraimpozitării contractelor part-time și a supraaccizei la carburanți; creșterea salariului minim; înghețare salariilor demnitarilor ca să nu fie recalculate odată cu creșterea salariului minim. De asemenea, am eliminat split TVA; am început procesul de desființare a secției speciale; am demarat procesul de digitalizare a ANAF și a MFP; am abrogat OUG 51, pentru că siguranța copiilor este mai presus de orice. Am debirocratizat învătământul; am semnat contractul de finanțare pentru primul spital regional din România; am asigurat cheltuielile pentru funcționarea administrației în 1680 de localități; am crescut bugetul Sănătății cu 2,4 mld lei; am plătit concediile medicale, restante de 8 luni; am desecretizat dosarul 10 august; am rambursat TVA, restant din luna aprilie și am asigurat cash flow-ul firmelor. În plus, am plătit facturile proiectelor derulate prin PNDL, finalizate și verificate; am prorogat plata pensiilor speciale pentru primari; am crescut bugetul pentru Educație de la 36 miliarde lei la 38 miliarde lei; am corectat prevederile toxice ale OUG 114; am salvat Pilonul 2 de pensii; am micșorat cu 30% subvenția acordată partidelor politice; am transparentizat Guvernul României”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

De altfel, parlamentarul declara recent că atât obiectivul liberalilor din administrația centrală, cât și a celor din administrația locală este să readucă normalitatea și să abordeze lucrurile cu o altă atitudine, „una pozitivă, în folosul cetățenilor”.