Aștept reacția opiniei publice referitoare la interzicerea cianurilor în minerit și a exportului de lemn!

  • Autor:
  • Data: februarie 22nd, 2017
  • Categorie: politica, arad

“Aștept reacția opiniei publice referitoare la interzicerea cianurilor în minerit și a exportului de lemn!”

Modelul de dezbatere impus de PSD continuă. Pe ordinea de zi a Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic s-au aflat proiecte de lege importante, cum ar fi cel pentru interzicerea folosirii tehnologiilor bazate pe cianuri în exploatarea minereurilor aurifere (Pl-x nr. 594/2013) și cel pentru interzicerea exportului de masă lemnoasă (Pl-x nr. 835/2015).

Din păcate, nu am putut dezbate aceste proiecte deoarece parlamentarii PSD au absentat de la lucrările comisiei, probabil în urma unui ordin venit de la partid. Am depus la Parlament o serie de întrebări adresate Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a lămuri aspectele sensibile din aceste proiecte de lege. Sper ca răspunsurile pe care le voi primi să ducă la o soluționare în favoarea românilor, iar dezbaterea pe marginea acestor proiecte să favorizeze interesul național, în cazul în care PSD-ul va binevoi să se prezinte la discuțiile din comisii și din plen.

Deoarece îmi doresc transparență în actul decizional, responsabilitate și deschidere către dialog, fac apel către ONG-uri, companii private si către cetățenii interesați de aceste proiecte de lege, să îmi trimită punctul de vedere pe adresa de e-mail: cabinet@gladvarga.ro.