Am votat pentru mărirea salariilor aleșilor locali!

  • Autor:
  • Data: aprilie 25th, 2017
  • Categorie: politica, arad

Împreună cu o parte dintre colegii mei liberali am votat în plenul Camerei Deputaților pentru Ordonanța de urgență nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative.

Parlamentarii PNL au depus un amendament la acest act normativ care prevede introducerea unui articol suplimentar, prin care începând din luna aprilie cuantumul brut al salariilor de bază, al îndemnizațiilor de care beneficiază cei care ocupă funcții de aleși locali: primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene se majorează cu 30% față de nivelul aflat în plată pentru februarie 2017. Amendamentul a primit aviz favorabil în cadrul Comisiei de muncă de la Camera Deputaților.

Susțin necesitatea reglementării grilei de salarizare pentru aleșii locali, în primul rând pentru că o remunerație corectă încurajează performanța acestora în activitățile desfășurate pentru comunităților locale. Consider că salariul unui ales local într-o funcție publică, de mare responsabilitate nu poate să fie mai mic decât cel al subalternilor săi. Acest amendament la Ordonanța de urgență nr. 9/2017 este o dovadă de respect și recunoaștere a meritelor, precum și un factor motivațional pentru aleșii locali.