Transferul cotelor de contribuții la angajat se vrea doar pentru cârpirea deficitelor bugetare!

  • Autor:
  • Data: septembrie 29th, 2017
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal, Glad Varga este de părere că PSD – ALDE are orice alt scop la guvernare cu excepția unuia singur: acela de a guverna pentru români, pentru România, în acord cu interesele cetățenilor:

„Ce a reușit PSD – ALDE să realizeze cu mărețul” program de guvernare arhi-mediatizat în campania electorală? Au golit bugetul de stat și au dat măsura incompetenței Guvernului în gestionarea resurselor bugetare, ulterior declanșând haosul administrativ și economic prin măsurile propuse, care mai de care mai păguboase și mai contestate. Mediul de afaceri a fost primul afectat prin controversatele proiecte precum transferul contribuțiilor din sarcina angajatorului în cea a angajatului, supra-acciza la carburanți sau split TVA și șirul poate continua” menționează deputatul Varga.

„Mă opun categoric transferului contribuțiilor în sarcina angajatului, fiind o măsura ce va afecta negativ întregul sector economic privat dar și salariile angajaților, atât ale celor de la stat cât și ale celor din privat! Salariile nete vor scădea, angajatul plătind un procent mai mare al cotelor de contribuții raportat la salariul brut. PNL s-a poziționat foarte clar împotriva acestei măsuri de-a dreptul aberante și va face o campanie de informare publică și de strângere de semnături împotriva acestei nebunii!”, a declarat Glad Varga, deputat PNL.

PNL avertizează public majoritatea parlamentară și Guvernul PSD – ALDE că va ataca la Curtea Constituțională orice tentativă de a impune salariile în mediul privat, o măsura total neconstituțională, care încalcă principiile economiei libere de piață și în afara normelor europene.