PSD vrea să confişte totul, de la justiţie la administraţie

  • Autor:
  • Data: septembrie 6th, 2017
  • Categorie: politica, arad

Deputatul PNL Glad Varga acuză coaliţia PSD-ALDE că, prin modificarea Codului Administrativ, urmăreşte să politizeze toate funcţiile din direcţiile descentralizate, lucru care ar duce la scăderea drastică a performanţelor acestora.

„Conform ultimelor informaţii, prin modificările aduse Codului Administrativ, la nivel de judeţe toate funcţiile ocupate până acum prin concurs de către înalţi funcţionari vor fi atribuite fără niciun concurs, doar pe criteriul apartenenţei politice. Este un pas uriaş înapoi, care poate duce direcţiile descentralizate direct în pragul colapsului. Mai întâi, pentru că vor fi numiţi în funcţii de conducere oameni care nu au nicio tangenţă cu domeniul respectiv, iar cu un management defectuos rezultatele nu pot fi decât pe măsură, adică dezastruoase”, este de părere Glad Varga.

Mai mult, afirmă deputatul liberal arădean, direcţiile respective se vor transforma în „puşculiţe” ale partidului, banii publici urmând să ajungă în buzunarele clientelei şi membrilor PSD: „Năravul jefuirii banului public de către partidul aflat la putere este vechi, iar acum, prin grija PSD, va ajunge la apogeu. Criteriile pentru numirea în funcţii nu vor avea nimic de-a face cu pregătirea profesională, experienţa sau cinstea, ci doar cu disponibilitatea de a prădui banii în folosul partidului”. Această problemă extrem de gravă, spune deputatul arădean, va fi tratată cu maximă atenţie de către PNL în sesiunea parlamentară care a început.

 „Eforturilor PNL de a stopa atacul fără precedent al PSD-ALDE împotriva Justiţiei li se va adăuga preocuparea pentru salvarea direcţiilor descentralizate de la confiscarea politică. Chiar dacă, de formă, administraţia centrală a dezminţit că se vor face aceste modificări, este deja ştiut că una declară premierul şi alta decide. Cum a fost, de exemplu, splitarea TVA, primul ministru a negat vehement că se va introduce şi, iată, s-a introdus”declară Glad Varga.