Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost lansate astăzi şi vin cu prime de casare mai mari

  • Autor:
  • Data: martie 24th, 2023
  • Categorie: politica, arad

O nouă sesiune a Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus a fost lansată astăzi. Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, cele două programe vin cu prime de casare mai mari.

„Programul Rabla Clasic are un buget alocat de 560 milioane lei, iar Programul Rabla Plus, are un buget alocat de 780 milioane lei. Prima etapă se încheie la 30 iunie 2023 şi aduce o serie de modificări legate de sumele stabilite pentru primele de casare, care au fost mărite, şi condiţiile de obţinere a acestora. Aceste modificări au drept scop încurajarea tuturor categoriilor de beneficiari să achiziţioneze autoturisme noi cu tehnologii nepoluante, alternativă ecologică și economică pentru transport, în contextul obiectivelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și a dependenței de combustibili fosili”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Potrivit acestuia, în cadrul Programului Rabla Clasic, instituțiile publice și UAT-urile pot beneficia de prima de casare de 7.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, fără a fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat. Dacă optează pentru achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul casării a două autovehicule uzate, vor beneficia de prima de casare de 10.000 lei.

În cadrul Programului Rabla Plus, instituțiile publice și UAT-urile beneficiază de ecotichet în cuantum de 120.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, fără a fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat.

Condiţiile detaliate de obţinerere a sumelor prevăzute în cele două programe sunt disponibile pe pagina Administraţiei Fondului pentru Mediu