Prioritățile deputaților PNL: susținerea investițiilor și a proiectelor locale; Glad Varga şi Sergiu Bîlcea şi-au anunţat programul de audienţe

  • Autor:
  • Data: ianuarie 21st, 2021
  • Categorie: politica, arad

Deputații PNL Arad Glad Varga și Sergiu Bîlcea au anunțat programul de audiențe la cabinetele parlamentare și prioritățile mandatului în Parlament. Audiențele la cabinetul lui Glad Varga vor fi joi și vineri, în intervalul orar 10 – 12, în baza programării la secretariatul PNL iar cele ale lui Sergiu Bîlcea vineri, în intervalul 12 – 14.

„Suntem reprezentanți ai comunității locale și îi încurajăm pe arădeni să ne contacteze pentru probleme care privesc activitatea legislativă, dar și medierea între comunitatea locală și guvernare, între cetățeni și instituțiile publice”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Arad a vorbit apoi despre susținerea proiectelor locale. „Fondurile europene sunt o șansă pentru România și pentru Arad. Voi susține toate acele proiecte ale administrației locale din fonduri europene și guvernamentale care vor dezvolta Aradul. Printre acestea amintesc Cetatea Aradului, refacerea centrului Aradului și a Malului Mureșului, podul peste Mureș pe strada Șaguna, drumul expres Arad – Oradea, Centura de Sud-Est, modernizarea căii ferate Arad – Timișoara. Voi sprijini aceste proiecte în calitate de deputat, dar și prin decizii ale administrației locale, în calitate de președinte al PNL Municipiul Arad. În calitate de membru al comisiei de apărare, voi acorda o atenție specială Cetății Aradului și medierii între administrația locală și Guvern”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea.

Susţin amendamentele autorităţilor locale  

De menţionat că pentru cei doi deputaţi, priorităţile mandatului sunt susținerea Guvernului în vederea depășirii pandemiei, susţinerea de măsuri pentru relansarea economiei și sprijinirea proiectelor locale. De altfel, deputații PNL sunt gata să susțină amendamentele autorităților locale pentru bugetul din 2021. „Alături de conducerea partidului, de preşedintele Consiliului Judeţean, de primarul municipiului Arad, de consilierii judeţeni, de consilierii locali, de administraţiile locale din judeţ, alături de europarlamentarul Gheorghe Falcă ne-am creionat strategia şi aşteptăm punerea la transparenţă a bugetului pe anul 2021. Vom urmări obiective de investiţii care au fost finaţate sau care pot fi finanţate în viitor prin Legea Bugetului de Stat”, susţine Glad Varga.

Iniţiativă pentru promovarea transportului ecologic

 În continuare, deputatul a ţinut să precizeze că va acorda o atenţie deosebită transportului ecologic, drept pentru care va depune o iniţiativă legislativă pentru promovarea acestuia.

„Vom susține proiectele care vizează reforma instituțiilor publice, investițiile publice care în viziunea noastră vor genera creștere economică și crearea de noi locuri de muncă. Personal, voi continua să acord atenție problemelor de mediu. În acest mandat, voi considera prioritar transportul ecologic. Am decis să depun o iniţiativă legislativă pentru promovarea transportului ecologic, care să ia în considerare prevederi cum sunt deductibilitate TVA de 100% la maşinile electrice cu preţ mai mic de 50.000 euro sau scutirea de la plata TVA la achiziţia de maşini electrice, care nu beneficiază de subvenţia oferită de Administraţia Fondului pentru Mediu; reducerea impozitului anual; parcare gratuită în anumite condiţii pentru maşinile electrice; dezvoltarea reţelei de staţii de încărcare la nivel naţional; exceptarea de la obţinerea autorizaţiei de construire pentru staţiile de încărcare a vehiculelor electrice sau pentru centrele de închiriere a bicicletelor”, a declarat deputatul Glad Varga.