Peste un milion de lei pentru modernizarea unor reţele termice din municipiu

  • Autor:
  • Data: decembrie 12th, 2022
  • Categorie: politica, arad

Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a alocat municipiului Arad peste un milion de lei pentru modernizarea unor reţele termice.

„Municipiul Arad va beneficia de buget suplimentar în valoare 1.068.913,68 lei pentru lucrări de modernizare a unor reţele termice, cofinanţare acordată prin Programul Termoficare gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Scopul Programului Termoficare este de a asigura continuarea lucrărilor de investiţii pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor. Cota de cofinanţare din bugetul MDLPA este de maximum 85% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului, iar contribuția de la bugetul local va fi de minim 15%. Cofinanţarea obiectivelor/proiectelor din cadrul Programului Termoficare cu sume din bugetul M.L.P.D.A. se realizează prin transferuri către bugetele locale, în limita creditelor de angajament şi a creditelor bugetare prevăzute anual cu această destinaţie”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Pentru detalii suplimentare intraţi AICI.