ONG-urile din România trebuie susținute, nu desființate!

  • Autor:
  • Data: aprilie 28th, 2017
  • Categorie: politica, arad

Deputatul Glad Varga trage un semnal de alarmă privind propunerea guvernului PSD-ALDE de modificare a Codului Fiscal, prin care elimină posibilitatea cetățenilor de a redirecționa 2% din impozitul pe venit către ONG-uri:

“Sunt ONG-uri în România care oferă speranță atunci când aceasta pare pierdută. Vedem povești de succes: secții ale spitalelor renovate, școli, biblioteci renovate, performanță susținută în rândul elevilor olimpici și al sportivilor, toate acestea fiind posibile datorită implicării ONG-urilor.

Activitatea acestor organizații non-guvernamentale s-a bazat de cele mai multe ori pe finanțările primite direct de la cetățeni.

În ultimul an românii au avut încredere să doneze ONG-urilor peste 30 milioane de euro. Această încredere și dovadă de generozitate se datorează faptului că multe organizații non-guvernamenale au acționat rapid și eficient în zonele în care resursele statului erau limitate legal sau blocate în birocrație.

Solicit Ministerului Finanțelor să acorde o atenție sporită acestei prevederi și să o aibă în vedere pentru a nu diminua impactul pe care aceste organizații non-guvernamentale îl au asupra comunității” a declarat deputatul PNL, Glad Varga.