Granturi în valoare totală de 300 de milioane de euro pentru retehnologizarea IMM-urilor din industria alimentară şi construcţii

  • Autor:
  • Data: septembrie 30th, 2022
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, anunţă că ieri a început etapa de preînscriere pentru contractarea de granturi pentru investiții în retehnologizare destinate IMM-urilor. Astfel, solicitanții se pot înrola acum în aplicația IMM Recover și pot pregăti documentele pentru acțiunea 4.1.1. BIS – „Investiții în activități productive” – Tip de proiect: „Investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor din domeniul industriei alimentare și al construcțiilor, în vederea refacerii capacității de reziliență”.

„Bugetul alocat acestei măsuri este de 300 milioane euro prin Programului Operațional Competitivitate. Sunt eligibile pentru finanțare următoarele tipuri de activități: modernizarea/echiparea/racordul la utilităţi publice/ eficienţă energetică a infrastructurilor de tip clădiri specifice aferente capacităţilor de producţie existente, precum şi pentru alte categorii de cheltuieli aferente infrastructurilor specifice de producţie pentru care nu este necesară obţinerea de autorizaţii de construire în conformitate cu legislaţia specifică în vigoare; dotarea cu echipamente, utilaje specifice, mobilier specific, dotări IT, inclusiv pentru eficienţă energetică, necesare activităţii de producţie, precum şi alte achiziţii de bunuri de această natură care sunt necesare capacităţilor de producţie existente. Lansarea apelului de proiecte este programată pentru 7 octombrie 2022, solicitanții având la dispoziție o săptămână pentru a depune cererile”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Pentru informaţii detaliate, persoanele interesate pot accesa Ghidul solicitantului: https://bit.ly/3DWPd4k.