Glad Varga: „Schemă de ajutor de stat cu două măsuri pentru sprijinirea sectorului agroalimentar”

  • Autor:
  • Data: mai 24th, 2022
  • Categorie: politica, arad

În condiţiile în care sectorul agroalimentar a fost afectat semnificativ din cauza crizei generate de pandemie, Guvernul a gândit un pachet de sprijin pentru mediul de afaceri şi pentru populaţie. Astfel, prin Programul Operațional Competitivitate este finanțată acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din sectorul agroalimentar.

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, susţine că pentru acordarea microgranturilor și granturilor pentru capital de lucru, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a pregătit o schemă de ajutor de stat, cu două măsuri.

„Contractele pentru ajutorul de stat acordat sectorului agroalimentar vor fi încheiate până la sfârşitul lunii iunie 2022. Cele două măsuri incluse în această schemă se referă la: microgranturi în sumă fixă de 5.000 euro destinate structurilor individuale de tipul persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, forme asociative/cooperative, cu un buget total alocat de 50 milioane euro şi un număr estimat de 10.000 beneficiari şi granturi pentru capital de lucru cu valori cuprinse între 5.000 – 120.000 euro destinate IMM-urilor, cu un buget total alocat de 250 milioane euro şi un număr estimat de 10.000 beneficiari”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Detalii despre calendarul contractării şi criteriile de eligibilitate sunt disponibile AICI