Glad Varga: „Săptămâna viitoare se lansează a treia ediţie a Programului Start-Up Nation”

  • Autor:
  • Data: iulie 14th, 2022
  • Categorie: politica, arad

Programul Start-Up Nation 2022, prin care firmele noi vor putea primi fonduri nerambursabile de la stat de până la 200.000 de lei fiecare, se va deschide marţi, susţine deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism.  
 

Înscrierile se vor face pe portalul de granturi IMM Recover. Sesiunea de depunere a planurilor de afaceri va fi deschisă 30 de zile lucrătoare, începând cu ora 10:00 a primei zile de înscriere și până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.

„Marţi, 19 iulie 2022, se lansează a treia ediţie a Programului Start-Up Nation, care urmăreşte stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor şi îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora pentru a obţine creștere economică inteligentă, sustenabilă și incluzivă, bazată pe digitalizare, inovare și pregătire antreprenorială, crearea de noi locuri de muncă. Aplicația electronică va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare, până pe 01 septembrie, ora 20:00 a ultimei zi de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Potrivit acestuia, bugetul alocat pentru ediţia din 2022 este 520,031 milioane lei, din care 500 milioane lei pentru Pilonul I  – Start-up Nation România şi 20,031 milioane lei pentru Pilonul II – Start-up Nation Diaspora.

Finanţarea pentru crearea unui loc de muncă este de maxim 100.000 lei, iar pentru crearea a două locuri de muncă este de maxim 200.000 lei, iar co-finanţarea este cuprinsă între 5 – 15% din valoarea eligibilă a proiectului.

Beneficiarii sunt microîntreprinderile şi IMM-urile înfiinţate după 01.01.2020. Numărul de beneficiari este estimat la 11.000. Se vor puncta activitățile cu plus-valoare în România, investițiile în tehnologii noi, inovative, energia verde, digitalizarea, pregătirea antreprenorială”, a ţinut să precizeze parlamentarul arădean.

Detalii suplimentare despre modalitatea şi condiţiile de înscriere pe platforma granturi.imm.gov.ro sunt disponibile AICI.