Glad Varga: „Putem contribui zilnic la refacerea naturii din jurul nostru”

  • Autor:
  • Data: iunie 7th, 2021
  • Categorie: politica, arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru în Comisia pentru Mediu şi Echilibru Ecologic, susţine cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător că toţi putem contribui zilnic la refacerea naturii din jurul nostru, plantând, păstrând curăţenia, colectând selectiv deşeurile, respectându-ne reciproc, om şi natură.

Instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței „Ecologia Umană” de la Stockholm, Ziua Mondială a Mediului s-a desfăşurat anul acesta sub genericul „Reimaginează. Recreează. Restaurează”. „Sub restricţiile generate de pandemie, am apreciat cu toţii şi mai mult importanţa spaţiului natural din imediata noastră apropiere, spaţiu pe care deseori l-am ignorat sau, şi mai rău, la degradarea căruia am contribuit.

În acest context, Comisia Europeană a venit în sprijinul statelor membre, atât prin obiectivele Pactului Verde European, cât şi prin cele ale Mecanismului de redresare şi rezilienţă, punând accent pe o strategie de transformare a provocărilor climatice şi de mediu în oportunităţi. Dincolo de strategii şi de acţiuni organizate de Ziua Mondială a Mediului, putem contribui zilnic la refacerea naturii din jurul nostru, plantând, păstrând curăţenia, colectând selectiv deşeurile, respectându-ne reciproc, om şi natură, şi, în final, având grijă unii de ceilalţi”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.